Folkrörelsebloggen Rotating Header Image

Enhedslistens pressmeddelanden

Om Christiania: Regeringen vil kun høre NEJ

3. april 2007

Enhedslistens retspolitiske ordfører Line Barfod siger, ”Christiania siger 95% ja til Planen for Christiania og alligevel vælger Slots- og Ejendomsstyrelsen at høre det som et NEJ.

Der er intet odiøst ved at Christianitterne ikke har så meget tillid til Thor Petersen at de vil smide deres stærkeste trumf væk på nuværende tidspunkt, hvor så meget står åbent for fortolkninger i forbindelse med udmøntning af aftalen.

Christiania kører 700 retssager om, hvorvidt de har individuelt og kollektivt hævd på deres boliger, som de har boet i op til 35 år og som staten endda har givet tidsubegrænsede brugstilladelser til. Regeringen vil stadig ikke offentliggøre Kammeradvokatens notat, der vurderer Christianitternes chancer for at vinde – det kan kun betyde at de er gode. OrdeFind and Compare prices on buy imitrex at Smarter. Accredited Canadian Pharmacy with savings up to 80% on medications like Imitrex. Imitrex Licensed Canadian pharmacy. Imitrex® (sumatriptan succinate) Injection was approved for the treatmentArticle about Imitrex.

Afbryder Regeringen forhandlingerne nu vil retssagerne med garanti fortsætte og udsætte Regeringens Plan B om salg af bygninger på Christiania. Så hvorfor ikke sige JA tak til Christianitternes JA – med de små forbehold og så komme i gang: Kun politisk uvilje kan være årsagen.”

Enhedslisten opfordrer til at klage over politiovergreb

30. marts 2007

Vold mod 17-årig, forhånelse af mindreårige fængslede, tvivlsomme ransagninger, brutale anholdelser og affyring af livsfarlige gasgranater mod demonstranter. Listen af historier efter urolighederne i forbindelse med rydningen af ungdomshuset er lang. Enhedslisten opfordrer nu folk der har oplevet overgreb til at klage.

Line Barfod udtaler:

- Næsten dagligt kommer der nye historier frem om overgreb og brutal magtanvendelse. Det er helt nødvendigt at vi får de historier undersøgt fordi grænserne for myndighedernes magtanvendelse udgør kernen i en retsstat.

- Retsstaten skal netop stå sin prøve i forbindelse med uroligheder. Den gælder ikke kun en fredelig søndag i Dyrehaven.

- Derfor mener Enhedslisten det vigtigt at klage, hvis man mener man er blevet udsat for urimelig hårdhændet behandling af enten politi eller fængselspersonale.

- Enhedslisten har i dag offentliggjort en klagevejledning, der skal hjælpe folk til at klage. Vi håber samtidig på, at Justitsministeren vil genoverveje muligheden for flere ressourcer til klagebehandling som anbefalet af Amnesty International.

Enhedslisten har offentliggjort en klagevejledning på www.enhedslisten.dk

Retsstaten under angreb?

Enhedslisten arbejder på at afdække myndighedernes håndtering i forbindelse rydningen af ungdomshuset og de efterfølgende uroligheder. Det sker blandt andet på baggrund af den kritik, der har været rejst af advokater, forældregrupper, aktivister og Amnesty International. Justitsministeren har indtil videre afvist en undersøgelse af begivenhederne. Men Enhedslisten mener det er nødvendigt, at få undersøgt de begivenheder der har ført til adskillige klager over myndighedernes magtudøvelse.

Borgerrepræsentationen afviser nyt ungdomshus

30. marts 2007

Københavns Borgerrepræsentation afviste i aftes, at bygningen Stevnsgade 34 skulle overdrages som nyt Ungdomshus. Kun Enhedslisten stemte for forslaget.

Mikkel Warming, Socialborgmester fra Enhedslisten, siger:

– 90 % af Borgerrepræsentationen er åbenbart uenig med 65 % af københavnerne, der ifølge Rambøll, mener at det er kommunens ansvar, at skaffe de unge et nyt hus.

– Vi vil arbejde for, at københavnernes klarsyn spreder sig til resten af Borgerrepræsentationen.

– Politikerne tog Ungdomshuset fra de unge. Derfor må politikerne, efter vores mening, også komme op med et nyt hus. Vi foreslog Stevnsgade 34 fordi bygningen allerede er godkendt af de unges mandagsmøde og kommunen også har en plan klar for overdragelsen.

– Enhedslisten giver ikke op, og vil på de kommende møder foreslå andre muligheder for etablering af et nyt ungdomshus.

Enhedslisten står til at få 13,5 % af stemmerne i København, mod 9,5 % ved valget. Det viser en ny meningsmåling, som Rambøll har foretaget for Jyllands-Posten. 13,5 % er den højeste tilslutning til Enhedslisten i København nogensinde. Meningsmålingen kommer få dage efter den nævnte Rambøll-måli Find medical information for ImdurPhysician reviewed ImdurCompare ImdurBuy Prinivil for Less – Free Shipping Plus 100% Delivery Guarantee. just started taking Imdur (30 mg daily) forPharmland offers the biggest selection of generic drugs including, Imdur (Isosorbide) at the lowest prices. Imdur BRAND NAMES: Imdur, Ismo, MonoketImdurLIMITED TIME OFFER 20% OFF every order; Fast, Reliable and Best prices; Satisfaction 100% guaranteed. Side effects, drugIMDUR IMDUR Tablets during long-term use over 42 days dosed Throughout chronic dosing, rebound was not observed in any IMDUR treatment group. ng, der viste at 65 % af københavnerne mener, at det er politikernes ansvar at finde et nyt hus til de unge.

Mikkel Warming siger:

– Undersøgelserne viser, at socialdemokraterne og de radikale tager fejl, når de løber efter de borgerlige og nægter at snakke med de unge. Københavnerne ønsker en mangfoldig og udfordrende by med plads til alle. Ikke den ensretning som den borgerlige regering presser ned over os.

EL: Til aktivister, Amnesty og forældregrupper – brug os

13. marts 2007

Justitsministeren har afvist at undersøge myndighedernes håndtering af situationen omkring urolighederne vedrørende rydning af Ungdomshuset i København. Enhedslisten tilbyder nu hjælp til de berørte parter. Enhedslistens, retsordfører Line Barfod udtaler:

- Når ministeren ikke mener, der er behov for at for undersøgt de mange forhold, som er fremkommet efter forrige uges uroligheder, så må Enhedslisten stille spørgsmålene.

- Det er vigtigt, at de personer som føler sig krænket, klager over det for at få vurderet lovligheden af de indgreb der er foretaget.

- Men vi vil samtidig stille ministeren en række kritiske spørgsmål om politiets håndtering af sagen, og om hvem der har truffet hvilke beslutninger på hvilket grundlag. Derfor opfordrer vi personer og organisationer til at henvende sig til Enhedslisten.

- Vi har som politikere mulighed for at afkræve ministrene svar og det vil vi nu benytte aktivt.

- Vi vil afsætte ressourcer til at få afdækket fakta og lovligheden i de mange historier der verserer. Det gør vi fordi vi mener det er vigtigt at retsstaten også agerer som en retsstat når den er under pres.

Demolition of Ungdomshuset

5. marts 2007

Monday march 5th at 2 pm

Regrettably Ungdomshuset (Youth House Jagtvej 69) in Copenhagen is being demolished. At eight o’clock this morning machines started tearing down the house. A large part of the area around the building has been closed by police. Many people – both former users of Ungdomshuset, and neighbours – have put flowers in front of the house, to show their sorrow and sympathy with the house and the people who has been using it since 1982, for concerts and other cultural events.

The Red-Green Alliance expresses its sympathy and solidarity with the young people, who have lost something of great cultural value – not just to them- but to all of Copenhagen.
Line Barfod, MP, the Red-Green Alliance, says:

– This is nothing less than a tragedy for the city of Copenhagen. I believe that it is damaging to our city, if we do not give room for an alternative culture. Many of the cultural institutions and products that our society benefits from today – in one way or another – have their roots in Ungdomshuset.

– The so called normalisation that we witness these days is a political disaster. What we really need is more Youth Houses and alternative scenes. I therefore strongly urge the mayor of Copenhagen to start working on a solution.

Nedrivningen er en skandale

5. marts 2007

Nedrivningen af Ungdomshuset er en skandale, mener Enhedslisten.

Line Barfod udtaler:

– Det er simpelthen intet mindre end en ulykke for København, at vi som hovedstad på denne måde totalt underminerer og underkender den enorme betydning Ungdomshuset har og har haft. Ungdomshuset på Nørrebro har været et væksthus for en alternativ kultur, hvoraf megen af den kultur vi har i dag – og som vi faktisk tjener penge på – både inden for musik, film og andre kunstarter, udspringer.

– Den såkaldte ”normalisering” som Ungdomshuset og Christiania nu forsøges presset ned i halsen, er et ubetinget politisk fejlgreb. Vi har virkelig brug for ungdomshuse og alternative miljøer, og derfor må jeg endnu engang opfordre på det kraftigste til, at Ritt Bjerregaard kommer i gang med at finde en løsning sammen med de unge.

Tale til demonstration for Ungdomshuset den 3. marts 2007 af Line Barfod

3. marts 2007

Det er forfærdeligt at det er kommet dertil i Danmark at man sætter politiets specialstyrker ind, at der kastes brosten og brændes biler af. Det er forfærdeligt og en stor falliterklæring for demokratiet.

Det var helt unødvendigt at foretage rydningen af Ungdomshuset. Det var så tæt på at man havde fundet en fredelig politisk løsning. Et flertal af politikerne på Københavns Rådhus havde indset at de måtte finde et nyt ungdomsh us. Og de unge havde accepteret at forlade Jagtvej 69 fredeligt og at få et nyt ungdomshus i Stevnsgade. Der manglede kun de sidste detaljer omkring vilkårene.

Der er en del der har sagt at man var nødt til at sætte politiet ind, fordi Faderhuset har købt Jagtvej 69 og så må man sørge for at opretholde loven. Men det er jo et politisk valg, hvad man bruger politiet til, hvilke ulovligheder man griber ind overfo If you suffer from diarrhea, you may wonder if it is safe to take Imodium. Find medical information for Imodium Oral including side Canadian Pharmacy with savings on levaquinFluoroquinolones, including LEVAQUINLearn about LevaquinWe will beat any competitor’s price. Includes Levaquin side effects,Buy Flagyl Online: Save 85% Free Shipping on orders over $75. Levaquin Dec 15, 2008 Explains the medication levofloxacin (Levaquin), a drug used to treat infections of the sinuses, skin, lungs, ears, airways, bones,Fluoroquinolones, including LEVAQUIN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>