Folkrörelsebloggen Rotating Header Image

3f: Sverige – Den pantsatta välfärdens land

Den gemensamma välfärden säljs ut, infrastrukturen förfaller och i arbetslivet hårdnar villkoren. Men de politiker som de senaste åren administrerat eländet får fortsatt förtroende. Hur hänger det ihop? Det har med bankerna och de svindlande bostadsaffärerna att göra, hävdar Mikael Nyberg i en längre analys i det nya numret av tidskriften Clarté. Den svenska ekonomin påminner om ett pyramidspel. Politikerna utarmar det allmänna för att hålla ruljangsen igång. Förr eller senare når svindeln sitt slut. Anders Borg talar om att spara ihop ”en krigskassa” till nästa krasch. Vi betalar med nerslitna tåg, överbelagda förskolor och urlakade pensioner.

http://www.mikaelnyberg.nu/aktuellt/akt_01.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>