Folkrörelsebloggen Rotating Header Image

5c. Redegørelse om politiets chikane mod COP15 aktivister

Næsten 1000 mennesker blev tilbageholdt den 12. December

Klimakollektivet har udfærdiget en redegørelse om politiets omfattende og systematiske chikane mod den aktivistiske klimaopposition op til og under Klimatopmødet i København 2009.

Denne redegørelse er nu blevet sendt til Justitsminister Lars Barfoed og Folketingets retsudvalg, som bedes forholde sig til forløbet set fra den anden side. Der er en række ting, som justitsministeren bør vide! For knippelsuppe til journalisterne var desværre bare et ud af mange eksempler på politiets overgreb mod demokratiet op til og under Klimatopmødet:

*Politiske anholdelser * intimiderende besøg på privatadresser * registrering og kropsvisitationer på offentlige sovesteder * trusler mod enkeltpersoner * vold og tåregas mod internationalt aftenarrangement * falske løfter og proformasamarbejde * misinformation om ”trusselsniveauet” fra politiledelsen til menige betjente og offentligheden * efterrationaliseringer for at miskreditere aktivister og demonstrationer * målrettet beslaglæggelse af kommunikationsmidler og anholdelse af talspersoner m.m.

Folketingets Retsudvalg må forholde sig til politiets metoder, som til forveksling minder om politisk undertrykkelse. Fortielserne om de spirende politistatsmetoder må erstattes af en reel debat på baggrund af et realistisk billede af politiets rolle i dagens Danmark.

Läs hela rapporten på: http://www.climatecollective.org/post/173

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>