Folkrörelsebloggen Rotating Header Image

Maktkritikens kollektiva grundlag

Håvard Nilsen på Fagforbundets med fleras tankesmedja ResPublica kastar in en brandfackla mot nätverksideologer och andra liberaler: Det är bara kollektiv som kan utmana makten och hindra den från att bli tyrannisk.
”det undertrykkende samfunnet er preget av for få mennesker som bryr seg. Orwells dystre verden er i overveiende grad befolket av mennesker som ikke vil utfordre autoriteter, og ikke løpe noen personlig risiko for å gjøre samfunnet bedre. Makten har lett spillerom, fordi det ikke finnes noen fellesskap som er sterke nok til å utfordre makten, det finnes ingen motmakt.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>